satulatuoli työtuoli
Satulatuoli on mukava työtuoli

Satulatuoli

Satulatuoli sopii hyvin työkäyttöön. Miksi satulatuolit ovat hyviä? Satulatuoli lisätietoa tällä sivulla.

Pauner Satulatuoli on saanut suuren suosion monissa eri työtehtävissä. Satulatuolilla istuessa saat monia ergonomia etuja: satulatuoli ohjaa sinut ryhdikkääseen istumiseeen, jolloin selkääsi tulee tarpeellinen lannenotko ja selkäsi rasitus minimoituu. Satulatuolista on ollut paljon hyötyä selkäkivuista kärsineille ja satulatuolia on hyvä käyttää jo ennen kuin selkäkipuja tulee. Satulatuoli on myös hyvä jalkojesi verenkierron kannalta, koska satulamallisessa istuinosassa ei ole teräviä kulmia kuten on tavallisessa tuolissa ja jalkojesi kulma on myös loivempi, sillä satulatuolissa istut jonkinverran korkeammalla kuin tavallisessa tuolissa. Satulatuolilla sinun on erittäin ketterä liikkua ja se soveltuu hyvin monentyyppiseen työhön mm. toimistotyöhön, laboratorioihin, kouluihin, hammaslääkäreille yms.

Paunerilta on saat juuri sinun käyttöösi sopivan satulatuoli -mallin.

Tilaa tai kysy lisätietoa! Puh. 040 761 4667 email: pauner(at)pauner.fi


Miksi satulatuoli ergonomia on parempi kuin perinteinen työtuoli?


Kun istut satulatuolilla, niin lantio kääntyy eteen, jolloin ristiselkään tulee tarpeellinen lannenotko eli mahdollisimman luonnollinen asento. Vastaavasti tavallisella toimistotuolilla istuessa useimmiten ryhti painuu lysyyn, jolloin selkäranka menee kumaralle, ja se on huono selälle.
Satulatuoli istuminen vahvistaa keskivartalon lihaksia, koska satulatuolilla istuessa vartalo aktivoituu. Ihmisen vartaloa ei ole luoto pitkäaikaiseen istumiseen, joten satulatuoli tuo tarpeellista vaihtelua työhön. Satulatuolin istuma-asento on jonkin verran korkeampi kuin tavallisella tuolilla, joten parhaimman työergonomia hyödyn satulatuolista saa silloin, kun käytössä on normaalia toimistopöytää korkeampi työpöytä. Sähkösäätöinen työpöytä mahdollistaa parhaan työergonomian satulatuolin kanssa.


Satulatuoli ergonomia

Satulatuolin käyttökohteet:
Sähkösäätöiset työpöydät lisääntyvät toimistokäytössä, joten sitä kautta myös satulatuolin käyttö lisääntyy toimistoissa. Satulatuolia voi lyhytaikaisesti käyttää myös perinteisen työpöydän kanssa, mutta pidempiaikaiseen istumiseen on parempi säätää työpöytä korkeammalle. Satulatuolin ensimmäisiä käyttäjäryhmiä olivat hammaslääkärit. Satulatuoli soveltuu erinomaisen hyvin hammaslääkäri työhön. Pauner satulatuoliin on mahdollista valita pienempi pyöräristikko, jolloin esim. hammaslääkärityössä pääsee liikkumaan lähemmäksi potilasta jolloin työergonomia paranee. Pienemmällä ristikolla varustettuna Pauner satulatuoli soveltuu erityisen hyvin myös kouluille opettajille ja kouluavustajille. Pienemmällä pyöräristikolla varustetulla satulatuolilla mahtuu hyvin liikkumaan pulpettien välissä. Pauner satulatuoli voidaan varustaa normaalia korkeammalla kaasujousella, jolloin satulatuoli soveltuu hyvin työpisteisiin, joissa istutaan korkeammalla esim. laboratorio työpisteet tai kaupan kassatyöpisteet. Pauner satulatuolista on erittäin hyviä käyttökokemuksia kauppojen kassatyössä. Satulatuolilla on helppo kääntyillä ja satulatuoli mahtuu pieneen tilaan. Satulatuoli soveltuu hyvin myös sairaalakäytössä monentyyppisiin työtehtäviin. Sairaalakäyttöön useimmiten verhoilumateriaaliksi valitaan keinonahka, joka kestää puhdistamiseen desinfiointi aineilla.

Satulatuoli Pauner sway Satulatuolit eri sivuilta
Miksi Pauner Satulatuoli?
Lähes kaikki satulatuolit ovat kuvasta katsomalla lähes saman näköisiä, mutta käytössä satulatuoleissa on merkittäviä eroja. Pauner satulatuolissa kaikki ergonomia-asiat on huomioitu ja viimeistelty parhaalla mahdollisella tavalla. Pauner satulatuolin istuinosan muotoilu on riittävän kapea. Monet muut satulatuolit ovat liian leveitä, jolloin tuolin reuna painaa reiden sisäosaa ja se estää jalan verenkiertoa, jolloin jalka puutuu. Pauner Satulatuoli on juuri sopivan kapea. Pauner Sway satulatuolin istuinosassa on erityismuotoiltu pehmusterakenne, joka on sopivan pehmeä juuri oikealta kohdalta. Se on tärkeä asia parhaimpaan istumamukavuuteen. Pauner satulatuoli on erittäin kestävä. Annamme kolmen vuoden takuun Pauner Satulatuolilla.
Satulatuoli hankinta on pitkäaikainen investointi, joten päivittäiseksi työvälineeksi kannattaa valita paras Pauner satulatuoli.

Satulatuoli kaksiosainen miehille ja naisille
Satulatuolin käyttö:
Kun aloitat satulatuolin käytön niin ensimmäisenä päivänä ei kannata istua koko päivää satulatuolilla. Parempi on totutella käyttämään satulatuolia aluksi osan päivästä. Käyttäessäsi satulatuolia ensimmäisiä päiviä, saattaa keskivartalon lihaksissa tuntua kuin olisi ollut kuntosalilla treenaamassa. Se on vain hyvä merkki, että keskivartalon lihakset aktivoituvat satulatuolin käytöstä.
Säädä satulatuolin korkeus siten, että kantapääsi ovat tukevasti lattialla.

Satulatuolin korkeudet:
Pauner satulatuoliin voidaan valita kolme kaasujousi korkeusvaihtoehtoa:
Matala (S) kaasujousi -> istumakorkeus 46 cm - 59 cm
Vakio (M) kaasujousi -> istumakorkeus 54 cm - 74 cm
Korkea (L) kaasujousi -> istumakorkeus 65 cm - 90 cm
Pyöräristikkoa on saatavilla kahta eri kokoa. Normaalikokoisen halkaisija on 60 cm. Pienen pyöräristikon halkaisija on 49cm. Pieni pyöräristikko on 6 cm korkeampi kuin normaalimalli, joten pienellä pyöräristikolla istumakorkeudet ovat +6 cm korkeampia kuin yllä mainitut korkeudet. Pieni pyöräristikko on parempi esim. hammaslääkärin työhön, jolloin lääkäri pääsee lähemmäksi potilastuolia ja koululuokissa mahtuu paremmin liikkunaan pienellä pyöräristikolla varustetulla satulatuolilla. Korkealla (L) kaasujousella varustetuissa satulatuoleissa pitää aina olla normaalikokoinen pyöräristikko.
Matala (S)
- soveltuu erityisesti päiväkoteihin ja matalalla tehtäviin töihin
Vakio (M)
- soveltuu toimistoihin ja normaalitasolla työskentelyyn
- useimmille sopivin vaihtoehto työskennellessä sähkösäätöpöydällä
Korkea (L)
- soveltuu normaalia korkeammille työtasoille esim. kassatyöpisteisiin ja laboratorion mikroskooppityöpisteeseen
- vaatii useimmiten varusteeksi jalkatuki jalkarenkaan
- Korkea malli sopii myös pitkille yli 190cm pituisille satulatuolin käyttäjille

Satulatuoli kapea keinuva

Uudenmallinen kapea keinuva satulatuoli (tuotenumero: 11103) on istuinosasta vielä 5 cm kapeampi kuin aikaisemmat satulatuolit. Tämä kapea malli on erittäin miellyttävä istua. Kun istuinosa on sopivan kapea, niin silloin satulatuolin reuna ei paina reiden sisäosaan, jolloin jaloissa kiertää veri hyvin eikä jalat puudu.
 
Tilaa tai kysy lisätietoa! Puh. 040 761 4667 email: pauner(at)pauner.fi

Satulatuoli esittelypiste sijaitsee Tampere toimipaikassamme, jossa myös muut toimistokalusteet nähtävillä. Soita ja sovi tapaamisaika. Pauner satulatuolit on saatavilla koko Suomeen. Satulatuoli esittely on mahdollista sopia nopeasti mm. Helsinki, Espoo, Vantaa, Hämeenlinna, Jyväskylä ja Pori alueille. Ja myös muille paikkakunnille esittelyt tarpeen mukaan.

 >> Esite PDF satulatuolit

 >> Takaisin ergonomiatuotteet valikkoon, paina tästä

kaksiosainen keskiraollinen satulatuoli sopii sekä miehille että naisille

Satulatuoli Pauner kaksiosaisella istuinosalla erinomainen monipuolinen satulatuoli. Keskirako on hyvä olla satulatuolissa, koska keskiraon ansiosta genitaalialueille kohdistuva paine minimoituu. Se on tärkeää erityisesti miehille. Pauner kaksiosaisen satulatuolin mukavan pehmeän Istuinosan profiili on miellyttävän kapea ja istuinosan leveyden voi säätää. Istuinosassa on keinuntaominaisuus, jolloin istuinosa myötäilee käyttäjän liikkeitä. Pienen liikkeen ansiosta keskivartalo aktivoituu ja paikkojen puutuminen minimoituu. Pyöräristikko on sopivan pieni, joten tuolilla pääsee liikkumaan sujuvasti ja esim. hammaslääkärityössä pääsee riittävän lähelle potilastuolia. Kaksiosainen satulatuoli toimitetaan useimmiten aidolla nahalla verhoiltuna. Myös kangasverhoilu ja ESD suojaus materiaali mahdollista. Vakioversio on M korkousella kaasujousella, mutta korkeisiin työpisteisiin voidaan toimittaa myös pidemmällä L kaasujousella, jolloin voi lisävarusteena käyttää säädettävää jalkarengasta.
satulatuoli nettikaupasta
satulatuoli kaksiosainen keskiraollinen miehille ja naisille
satulatuolit miehille ja naisille kaksiosainen istuin
satulatuoli työtuoli edullisesti kysy tarjous hinta

Satulatuoli toimistopoljin

Toimistopoljin satulatuoli on monipuolisempi kuin tavallinen satulatuoli. Toimistopolkimella voit polkea rauhalliseen tahtiin samalla, kun teet töitä tietokoneella. Polkiessa kehon verenkierto aktivoituu. Koska veri kuljettaa happea tällöin paremman verenkierron ansiosta kroppa virkeämpi ja myös aivotyö sujuu vireämmin. Toimistopoljinta ei ole tarkoitettu käytettäväksi koko työpäivää vaan 15-20 minuutin käyttöaika kerrallaan on riittävä. Toimistopoljin on tarkoitettu käytettäväksi sähkösäätöisen työpöydän äärellä, koska pöydän tason pitää olla korkeammalla kuin peruspöytä.

Katso Toimistopoljin lisätietoa >>

satulatuoli toimistopoljin
Satulatuolilla istuminen tuo monia etuja verrattuna tavallisella perinteisen mallisella työtuolilla istumiseen. Satulatuolilla istutaan samanlaisessa asennossa kuin hevosen selässä. Satulatuoli istuin ohjaa istumaan hyväryhtisessä asennossa, jolloin selässä on luonteva lannenotko kaari. Se on hyvä asento selän terveyden kannalta. Vastaavasti perinteisellä työtuolilla pidemmän aikaa istuessa on istuma-asennolla taipumusta painua lysyyn huonoryhtiseen asentoon. Satulatuolilla istuessa keskivartalon lihasten pitää aktivoitua ryhdin ylläpitämiseen. Lihasten aktivoituminen auttaa kehoa ylläpitämään parempaa aineenvaihduntaa, jolloin työssä jaksaa paremmin ja paikkojen puutuminen vähenee. Hyväryhtinen työasento auttaa vähentämään myös hartiaseudun rasituksia. Kun keho on luontevassa asennossa, niin silloin ei myöskään yläselkään ja hartiaseutuun kohdistu ylimääräistä lihasjännitystä. Monilla ovat hartiaseudun kivut helpottaneet, kun ovat alkaneet käyttämään satulatuolia. Tärkeä asia on huomioida, että satulatuolilla istuessa työpöydän tulee olla 10-15 cm korkeammalla kuin vakiokorkuiset työpöydät. Siksi sähköpöytä ja satulatuoli ovat yhdessä täydellinen työpari. Parasta kehollesi on vaihteleva työasento. Sähköpöydän saat helposti napin painalluksella seisomakorkeuteen ja takaisin satulatuolilla istumisen korkeudelle. Satulatuolilla istuessa jalkoihin tulee loivempi kulma kuin perinteisellä työtuolilla istuessa. Loivemman kulman ansiosta niveliin kohdistuva rasitus on pienempi ja verenkierto jaloissa pysyy parempana. Hyväryhtinen satulatuolin istuma-asento on myös suolistolle parempi kuin perinteisen tuolin huonoryhtinen istuminen, jossa suolisto painuu osittain kasaan. Hyväryhtinen satulatuolilla istuminen on hyvä myös keuhkoille, koska silloin saat hyvin hengitettyä. Satulatuoli sopii siksi hyvin myös puhetyötä tekeville opettajille ja puhelinmyyjille. Huonoryhtisessä istumisessa on havaittu selän välilevyihin kohdistuvan painetta 30 prosenttia enemmän kuin hyväryhtisessä istuma-asennossa. Selän välilevyihin kohdistuva paine saattaa ajan myötä altistaa välilevysurkastuman tai välilevytyrän syntymiseen. Selän terveys on ihmiselle erittäin tärkeä asia. Sen huomaa siinä vaiheessa, kun selkäkivut iskevät. Siksi kannattaa jo ennen oireiden ilmenemistä laittaa työpisteen ergonomia kuntoon. Ja jos kivut ovat jo tulleet, niin useimmissa tapauksissa hyvällä ergonomialla niitä pystytään lievittämään.

Satulatuoli kapea keinuva

Satulatuoli kapea keinuva malli Pauner on istuinosaltaan vielä 5 cm kapeampi kuin muut satulatuolit. Tämän kapean muotoilun ansiosta tämä satulatuoli on erittäin miellyttävä istua. Koska istuinosan muotoilu on sopivan kapea, niin silloin tuolin reuna ei paina jalkaa, jolloin jaloissa säilyy hyvä verenkierto eikä jalat puudu.

>> Tilaa nettikaupasta satulatuoli

Satulatuoli miehille keinuvalla istuimella

Kaksiosainen satulatuoli Pauner on paras satulatuoli miehille, koska istuimen keskiosassa olevan raon ansiosta satulatuoli ei paina miehen genitaalialueita. Ja kaksiosainen satulatuoli sopii myös naisille erittäin hyvin.

>> Tilaa nettikaupasta satulatuoli

Kaksiosainen satulatuoli miehille ja naisille GAP

Satulatuoli Pauner GAP on varustettu kaksiosaisella keskiraollisella istuinosalla, joten se sopii hyvin sekä miesten että naisten käyttöön. Hinta-laatusuhteelta erinomainen edullinen kaksiosainen satulatuoli.

>> Tilaa nettikaupasta satulatuoli

Satulatuoli | Pauner Sway satulatuoli

Pauner Sway Satulatuoli, keinuva mekanismi

Satulatuolin istuinosa joustaa/keinuu, jolloin keskivartalo aktivoituu vielä enemmän kuin normaalilla satulatuolilla. Pieni liike aktivoi syvät lihakset ja satula-osan keinunta tuo selkärankaan liikettä, joka on tärkeää selän hyvinvoinnille.

Kassatuoli satulatuoli | Pauner Sway satulatuoli - korkea kaasujousi ja jalkarengas

Ominaisuuksiltaan muuten sama kuin yllä oleva keinuva Pauner Sway satulatuoli, mutta varusteena korkeampi kaasujousi, jalkarengas sekä säteeltään isompi pyöräristikko.

Satulatuoli | Pauner Standard satulatuoli

Suuren suosion saanut satulatuoli. Istuinosa on riittävän kapea, joten miellyttävä istua. Satulatuoli istuimessa on sekä korkeus- että kaltevuussäätö.

Satulatuoli Pauner Standard - korkealla kaasujousella ja jalkarenkaalla

Muuten sama kuin yllä oleva, mutta varusteena korkeampi kaasujousi, joka mahdollista korkeamman istuma-asennon. Sekä jalkarengas, jossa jalkoja voi lepuuttaa korkealla istuessa.

Kaksiosainen satulatuoli korkea malli jalkarenkaalla 11073

Kaksiosainen satulatuoli on erinomainen satulatuoli miehille. Pauner kaksiosainen satulatuoli on varustettu keinuvalla mekanismilla, jonka ansiosta keskivartalo saa aktivoivaa pientä liikettä, joka vähentää väsymistä ja parantaa aineenvaihduntaa.

Satulatuoli selkänojalla - pieni selkänoja

Satulatuoli selkänojalla on hyvä ratkaisu silloin, jos käyttäjä haluaa välillä nojata selkätukeen. Pieni selkätuki ohjaa selän lannenotkoa luonnolliseen asentoon. Satulatuoli selkänojalla -mallissa on istuinosan kaltevuuden säätö.

Satulatuoli verhoilun värivaihtoehdot

Pauner satulatuoli kangasverhoiluun on saatavilla viisi värivaihtoehtoja.

Näet värivaihtoehdot, kun klikkaat viereistä kuvaa tai Lisätietoa nappia. Kun satulatuoli tilauserä on vähintään 20 kpl, niin voimme tarvittaessa valmistaa useammilla värivaihtoehdoilla.

Humantool satulatuoli tasapainoistuin

Humantool satulatuoli tasapainoistuin on tavallisen työtuolin päälle asetettava keinuva satulatuoli mallinen tasapainoistuin. Sillä saat tavalliseen työtuoliin ryhdikkään istuma-asennon, kuten satulatuolillakin. Keinuva liike aktivoi keskivartaloa ja myös syvät lihakset aktivoituvat.

Salli satulatuoli small multiadjuster

Salli satulatuoli small multiadjuster malli on varustettu pienemmällä istuinosalla kuin aikaisemmin markkinoille tullut Salli multiadjuster malli. Useimpien mielestä tämä uusi small versio on käytössä miellyttävämpi, koska kapeampi istuinosa ei paina reiden sisäosaa eikä rasita lonkkia. Tässä Salli satulatuoli mallissa on istuinosassa kaltevuuden ja istuimen leveyden säätö korkeudensäätön lisäksi.

satulatuoli osta

Satulatuoli Salli swingfit small

Satulatuoli Salli swingfit small malli on kapeammalla istuinosalla varustettu, kun aikaisemmin markkinoille tullut Salli Swingfit malli. Istuinosa myötäilee liikkeitä. Voit säätää kaksiosaisen istuimen leveyden ja korkeuden.

satulatuoli tilaa

Salli swingfit satulatuoli

Salli swingfit satulatuoli on kaksiosainen satulatuoli, jossa on istujan liikkeitä myötäilevä istuinosa ja istuinosan leveyden säätömahdollisuus korkeudensäädön lisäksi. Tämä vakiolevyinen Salli swingfit sopii leveämpilanteiselle käyttäjälle.

salli swingfit satulatuoli

Salli multiadjuster satulatuoli

Salli multiadjuster satulatuolissa voi säätää istuinosan kaltevuuden ja leveyden sekä istuinkorkeuden. Salli multiadjuster on jo pidempään markkinoilla ollut malli, joka sopii leveämpilanteiselle käyttäjälle.

salli multiadjuster satulatuoli

Salli twin satulatuoli

Salli twin malli on Salli satulatuoli malliston edullisin malli. Siinä ei ole istuinosan leveydensäätö ei kaltevuudensäätö mahdollisuutta. Kaksiosainen istuinosa on leveähkö, joka sopivin isompikokoisille käyttäjille.

salli twin satulatuoli

Bestool satulatuoli Active

Bestool satulatuoli on istuinosaltaan pienempi kuin monet muut satulatuolit. Jokainen ihminen on eri kokoinen ja eri muotoinen, joten siksi on hyvä olla vaihtoehtoja. Bestool satulatuoli on hyvä valinta silloin, kun halutaan mahdollisimman pienikokoinen kaksiosainen satulatuoli istuin. Bestool satulatuoli Activa malli on varustettu käyttäjän liikkeitä myötäilevällä keinuvalla istuimella. Kaksiosaisen istuinosan leveyden saa säädettyä. Erityisesti miesten kannattaa mieluummin käyttää kaksiosaista satulatuolia, koska keskiraon ansiosta miehen genitaalialueille ei kohdistu painetta ja verenkierto pysyy hyvänä. Istuinosan verhoilu on aitoa nahkaa. Valmistettu Suomessa.

bestool satulatuoli active

Bestool satulatuoli Basic

Bestool satulatuoli Basic malli on varustettu mekanismilla, jossa on korkeuden ja kaltevuuden säätö, mutta ei istujan liikettä myötäilevää keinuntaa. Bestool satulatuolin kaksiosainen istuinosa on kooltaan pienempi kuin useimmissa muissa satulatuoleissa. Istuinosassa on leveyden säätömahdollisuus.

bestool satulatuoli basic

Bestool satulatuoli Dental

Bestool satulatuoli Dental malli on varustettu jalkasäädöllä eli korkeuden pystyy säätämään jalalla painamalla säädintä. Tällöin ei tarvitse käsin koskea vipuihin, kun säätää istuimen korkeutta. Tämä jalkasäädöllä varustettu malli soveltuu erityisesti hammaslääkäreiden käyttöön ja kirurgeille leikkaussalikäyttöön. Istuinosa on pienikokoinen, kuten muissakin Bestool satulatuoli malleissa.